Selecteer een pagina

Nieuws uit Westerveld:

 

Financiële vragen of zorgen? Welzijn MensenWerk ondersteunt

Overzicht houden over de financiën, in- en uitgaven in balans houden, toeslagen aanvragen en belastingaangifte doen, het kan knap lastig zijn. Zeker wanneer uw situatie verandert, bijvoorbeeld bij verlies van werk, een scheiding, pensioen of gezondheidsproblemen, kunt u met vragen zitten of financiële zorgen hebben. Ook de vakantieperiode is vaak moeilijk voor gezinnen met een minimum inkomen. Hoe kunt u toch wat extra’s doen voor de kinderen?

Support voor ondernemers

Bent u ondernemer, dan zijn het door de coronacrisis wellicht uitdagende tijden. Met een dalende omzet en niet of minder kunnen investeren, kan het er flink inhakken. Misschien ziet u andere mogelijkheden en nieuwe kansen, maar soms lukt dat niet en dreigt u alles wat u opbouwde te verliezen. Dan kunt u wel wat support gebruiken.

 

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

Welzijn MensenWerk ondersteunt u bij al uw financiële vragen of zorgen. Dat kan bijvoorbeeld gaan om:

  • bezwaarschrift schrijven
  • betalingsregelingen treffen
  • bijstand- of WW-uitkering aanvragen
  • toeslagen aanvragen of wijzigen
  • tegemoetkoming in kosten voor kinderen (zoals sporten, schoolreis, laptop)

Wij helpen u om overzicht te krijgen, met advies of een doorverwijzing naar de juiste instantie. Praktische hulp bij het invullen van formulieren, belastingaangifte of opstellen van brieven is ook mogelijk.

 

Inloop Wilhelminaoord, Vledder, Havelte ( i.v.m. de maatregelen van het RIVM  is er tot nader bericht geen inloop in de dorpshuizen)

Heeft u concrete vragen of weet u gewoonweg niet waar te beginnen? Kom dan langs. Dat kan tijdens de inloop in Ons Dorpshuis Wilhelminaoord op woensdag van 14.00-15.00 uur en op maandag van 10.00-11.00 uur bij Naobuur in Vledder. Van dinsdag tot en met vrijdag tussen 09.30 en 11.30 uur kunt u terecht in De Veldkei in Havelte.

U kunt ons ook bellen: van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur zijn wij via tel. 085-2731427 bereikbaar. Of mail naar centraalmeldpunt@welzijnmw.nl, dan nemen wij contact met u op.

 

Voor dit soort vragen kunt u ons ook benaderen:

  • “Ik heb hulp nodig bij de kwijtschelding gemeentelijke lasten en moet een aanvraag bij de gemeente doen. Ik kom er niet uit om een formulier te vinden en in te vullen.’’
  • ‘’Mijn moeder is overleden. Hoe moet ik de nalatenschap regelen?’’
  • ‘’De partner van deze mevrouw is bij ons in het verpleeghuis opgenomen. Ik verwacht dat zij niet zonder hulp met de financiën en administratie om kan gaan.’’
  • ‘’Ik kom in de WAO en ben bang dat ik niet meer rondkom. Wat kan ik verder aan toeslagen of uitkeringen aanvragen en hoe doe ik dat?’’

 

Klik hier voor nieuws uit de gemeente Meppel.