Selecteer een pagina

Waar kunnen we u mee helpen in de gemeente Westerveld?

 

Welzijn MensenWerk in de gemeente Westerveld

In de gemeenten Meppel, Westerveld en Zwartewaterland zet Welzijn MensenWerk zich in om mensen, jong en oud, mee te laten doen in onze samenleving. Iedereen telt mee. Vanuit de dorpen, wijken en buurten verbinden wij inwoners en organisaties met elkaar. Door uit te gaan van de vragen en behoeftes van de inwoners ontstaan er doeltreffende en vernieuwende oplossingen. oplossingen voor een betekenisvol en prettig leven. Wij kijken daarom naar alle aspecten van het dagelijkse leven: ontmoeting, opvoeding, werk, gezondheid, wonen, bewegen, cultuur en veiligheid.

Op tijd erbij
Wij signaleren zo vroeg mogelijk wat inwoners nodig hebben aan ondersteuning. Zo voorkomen en beperken we problemen, zwaardere zorg en hoger kosten. Wij helpen inwoners op weg met als doel veerkrachtig te worden en blijven.

Met elkaar
Wij gaan uit van heel de mens in zijn omgeving. Dat betekent de inzet van ieders talenten en krachten ondersteunen. Dat doen wij samen met vrijwilligers en o.a. woningcorporaties, zorginstellingen, gemeenten, politie, bibliotheken, scholen en huisartsen.

Dichtbij en zichtbaar
Wij zijn aanwezig in buurten. Zichtbaar en benaderbaar voor initiatieven die bijdragen aan een vitale samenleving. Wij investeren ook in netwerken zoals Sociaal Werk Nederland, de Zorgalliantie en Regiocampus. en wij werken met collega-organisaties.  

Iedereen telt

 

 

 

 

Sociaal werk in de buurt

De sociaal werkers in de buurt vormen de verbindende schakel tussen bewoners en bewonersgroepen, tussen bewoners en professionele organisaties en overheden, en vaak ook tussen professionals onderling die vanuit verschillende organisaties in de wijken en dorpen werken aan samenlevingsopbouw. De sociaal werker is zichtbaar aanwezig in de wijk of het dorp. Dat gebeurt vaak in samenwerking met diverse partners, op spreekuren, buiten op de straat of in gesprek bij mensen thuis, om in contact te komen met bewoners en een beeld te krijgen van wat er leeft en speelt in een bepaald gebied. Bewoners kunnen zelf aangeven welke problemen er in hun omgeving spelen en hoe die het best opgelost kunnen worden. We richten ons op het versterken van de eigen kracht en initiatief van bewoners.

Geluk is meedoen en elkaar ontmoeten: klik hier voor de activiteitenkrant De Veldkei.

Willeke Tuin

Sociaal werk - Buurtmaatschappelijk werker

Daryl van Dijk

Buurtbemiddeling Meppel / Westerveld

Henk van der Meer

Sociaal werk – Dorpsverbinder – Kwaliteitsmedewerker

Werner Hoff

Sociaal werk - Dorpsverbinder

Merel Dunning

Sociaal werk - Opbouwwerker

Emil Woltinge

Sociaal werk - Dorpsverbinder

 

Mantelzorg

Jonge mantelzorg

Mantelzorg

 

Jeugd en gezin

Weerbaarheid

School- maatschappelijk werk

Jongerenwerk

Jonge mantelzorg

Trainingen

 

Hulpverlening

Hulp bij schulden

School- maatschappelijk werk

Algemeen maatschappelijk werk

 

Informatie & advies

Informatie en advies

Belastinghulp

Sociaal werk

Formulierenbrigade

Buurtbemiddeling

 

Platform voor vrijwillige inzet: Westerveldvoorelkaar

Westerveldvoorelkaar is een online platform voor burenhulp, vrijwilligerswerk, klusjes en ontmoeting. Op Westerveldvoorelkaar kun je hulp vragen of iemand hulp bieden wanneer jou dat uitkomt, eenmalig, iedere week en alles daartussen!

Iedereen kan wel eens een handje extra gebruiken. Een klusje in huis of tuin, hulp met de boodschappen of vervoer, samen een gezellig uitje maken of sportief bezig zijn met een maatje. Eenmalig of voor langere tijd.

Op www.westerveldvoorelkaar.nl zie je in één oogopslag wie hulp vraagt en wie hulp biedt. Eenvoudig en bovendien gratis. Hier vind je vrijwilligersvacatures via organisaties, hulpvragen van inwoners én aanbod van vrijwilligers.

Op zoek naar vrijwilligerswerk, een vrijwilligersvacature of een individuele hulpvraag  plaatsen ?  Meld je dan aan bij www.westerveldvoorelkaar.nl

Wil je graag persoonlijk contact met één van de vrijwilligers van het Team Westerveldvoorelkaar? Dat kan, wij helpen je graag!

Team Westerveldvoorelkaar 
Langskomen in de Veldkei in Havelte kan elke maandag van 09.30 - 11.00 uur. U kunt ook bellen naar 085-2731427

Of mail Welzijn MensenWerk
Het mailadres is:  info@westerveldvoorelkaar.nl

Vrijwilligerswerk maakt gelukkig!
Vrijwilligerswerk doe je voor jezelf of voor de maatschappij. Je krijgt er geen geld voor, maar je wordt betaald in geluk en gezondheid. Want het is bewezen: mensen die vrijwilligerswerk doen leven langer en zijn gelukkiger! (bron: Health Benefits of Volunteering’ by Rene Bekkers, Theo van Tilburg and John Wilson).

Op zoek naar vrijwilligerswerk?

Een vrijwilligersvacature plaatsen?

Lianne Dolstra

Sociaal werk - Ondersteuner vrijwillige inzet

 

Dorpshuizen

Op zoek naar een veelzijdige accommodatie in Westerveld? Onze dorpshuizen liggen midden in de prachtige natuur. De perfecte locatie voor uw bijeenkomst of evenement. De dorpshuizen zijn geschikt voor het organiseren van (sport)evenementen: wandelingen, fietstochten, theatervoorstellingen, lezingen, workshops, feesten. Diverse faciliteiten zijn aanwezig: bar en catering, sporthal, kleedruimtes/douches, podium, audiovisuele middelen, multifunctionele ruimten, buitenruimte.

De Stobbe

                                             ...

Lees meer

De Gowe

                                             ...

Lees meer

De Veldkei

                                             ...

Lees meer

De Wiekslag

                                             ...

Lees meer