Selecteer een pagina

Waar kunnen we jou mee helpen in de gemeente Westerveld?

Welzijn MensenWerk

Welkom bij Welzijn Mensenwerk!

In de gemeenten Meppel en Westerveld zet Welzijn MensenWerk zich in om mensen, jong en oud, mee te laten doen in onze samenleving. Iedereen telt mee. Vanuit de dorpen, wijken en buurten verbinden wij inwoners en organisaties met elkaar.

Bij Welzijn Mensenwerk werken we vanuit de kernwaarden “iedereen telt mee”, “dichtbij” en “met elkaar”.
Dat betekent dat we ons inzetten voor een inclusieve samenleving waarin iedereen erbij hoort en gelijke kansen heeft. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze diensten en activiteiten toegankelijk zijn en dat we dichtbij de mensen staan die onze hulp nodig hebben. We geloven namelijk dat we samen sterker staan en elkaar kunnen helpen en ondersteunen.

Wij signaleren zo vroeg mogelijk wat inwoners nodig hebben aan ondersteuning.
Zo voorkomen en beperken we problemen, zwaardere zorg en hogere kosten. 

We zijn aanwezig in buurten. Zichtbaar en benaderbaar voor initiatieven die bijdragen aan een vitale samenleving. Wij investeren ook in netwerken zoals Sociaal Werk Nederland, de Zorgalliantie en Regiocampus. en wij werken met collega-organisaties.

Daarnaast werken we nauw samen met andere organisaties en partners in de regio, zodat we onze krachten
kunnen bundelen en nog meer mensen kunnen bereiken en helpen. We gaan uit van ieders talent en kracht.

Heb je vragen of wil je meer weten over onze diensten en activiteiten?
Neem dan gerust contact met ons op.

We staan altijd voor jou klaar. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sociaal werk in de buurt

De sociaal werkers in de buurt vormen de verbindende schakel tussen bewoners en bewonersgroepen, tussen bewoners en professionele organisaties en overheden, en vaak ook tussen professionals onderling die vanuit verschillende organisaties in de wijken en dorpen werken aan samenlevingsopbouw. De sociaal werker is zichtbaar aanwezig in de wijk of het dorp. Dat gebeurt vaak in samenwerking met diverse partners, op spreekuren, buiten op de straat of in gesprek bij mensen thuis, om in contact te komen met bewoners en een beeld te krijgen van wat er leeft en speelt in een bepaald gebied. Bewoners kunnen zelf aangeven welke problemen er in hun omgeving spelen en hoe die het best opgelost kunnen worden. We richten ons op het versterken van de eigen kracht en initiatief van bewoners.

Geluk is meedoen en elkaar ontmoeten: klik hier voor de activiteitenkrant De Veldkei.

Werner Hoff

Sociaal werk - Dorpsverbinder

Sofie Reuvers

Sociaal werk - Dorpsverbinder

Jan Bomers

Sociaal werk - Dorpsverbinder

Willeke Tuin

Sociaal werk - Maatschappelijk werk, Mantelzorgondersteuning en Onafhankelijke Clientondersteuning

 

Mantelzorg

Jonge mantelzorg

Mantelzorg

 

Jeugd en gezin

School- maatschappelijk werk

Jongerenwerk

Jonge mantelzorg

Trainingen

 

Hulpverlening

Hulp bij schulden

School- maatschappelijk werk

Algemeen maatschappelijk werk

 

Informatie & advies

Informatie en advies

Belastinghulp

Sociaal werk

Formulierenbrigade

Buurtbemiddeling

Onafhankelijke Cliënt Ondersteuning

 

 

 

 

Vrijwilliger bij Welzijn MensenWerk

We geloven sterk in de meerwaarde van vrijwilligerswerk. Vrijwilligers brengen een uniek perspectief en benadering met zich mee, wat resulteert in een verfrissende dynamiek.

Platform voor vrijwillige inzet: Westerveldvoorelkaar

Westerveldvoorelkaar is een online platform voor burenhulp, vrijwilligerswerk, klusjes en ontmoeting. Op Westerveldvoorelkaar kun je hulp vragen of iemand hulp bieden wanneer jou dat uitkomt, eenmalig, iedere week en alles daartussen!

Iedereen kan wel eens een handje extra gebruiken. Een klusje in huis of tuin, hulp met de boodschappen of vervoer, samen een gezellig uitje maken of sportief bezig zijn met een maatje. Eenmalig of voor langere tijd.

Op www.westerveldvoorelkaar.nl zie je in één oogopslag wie hulp vraagt en wie hulp biedt. Eenvoudig en bovendien gratis. Hier vind je vrijwilligersvacatures via organisaties, hulpvragen van inwoners én aanbod van vrijwilligers.

Op zoek naar vrijwilligerswerk, een vrijwilligersvacature of een individuele hulpvraag  plaatsen ?  Meld je dan aan bij www.westerveldvoorelkaar.nl

Wil je graag persoonlijk contact met één van de vrijwilligers van het Team Westerveldvoorelkaar? Dat kan, wij helpen je graag!

Team Westerveldvoorelkaar 
Langskomen in de Veldkei in Havelte kan elke: maandag, woensdag en vrijdag van 9.30 – 11.00 uur.
Bel 085 273 1427 of mail info@westerveldvoorelkaar.nl

Welzijn MensenWerk
Of bel Welzijn MensenWerk: maandag tot vrijdag van 09.00 uur tot 12.00 uur
Bel 085 - 273 14 44 

Vrijwilligerswerk maakt gelukkig!
Vrijwilligerswerk doe je voor jezelf of voor de maatschappij. Je krijgt er geen geld voor, maar je wordt betaald in geluk en gezondheid. Want het is bewezen: mensen die vrijwilligerswerk doen leven langer en zijn gelukkiger! (bron: Health Benefits of Volunteering’ by Rene Bekkers, Theo van Tilburg and John Wilson).

Op zoek naar vrijwilligerswerk?

Een vrijwilligersvacature plaatsen?

Lianne Dolstra

Sociaal werk - Ondersteuner vrijwillige inzet

 

Dorpshuizen

Op zoek naar een veelzijdige accommodatie in Westerveld? Onze dorpshuizen liggen midden in de prachtige natuur. De perfecte locatie voor uw bijeenkomst of evenement. De dorpshuizen zijn geschikt voor het organiseren van (sport)evenementen: wandelingen, fietstochten, theatervoorstellingen, lezingen, workshops, feesten. Diverse faciliteiten zijn aanwezig: bar en catering, sporthal, kleedruimtes/douches, podium, audiovisuele middelen, multifunctionele ruimten, buitenruimte.

De Gowe

In Geeuwenbrug is De Gowe de ontmoetingsplek waar ideeën tot leven komen.

Lees meer