Selecteer een pagina

IK WIL HELPEN

Vrijwilligerswerk vluchtelingen regio Meppel

 

Alles achter moeten laten en naar een ander land vluchten. Het is de realiteit voor miljoenen mensen uit Oekraïne. Wat er gebeurt in een oorlog is verschrikkelijk en mensen vluchten, ook naar Nederland. Laten we hen bescherming, veiligheid en een warm ontvangst bieden door voor ze klaar te staan. Voor hen, maar ook alle andere vluchtelingen die onze hulp nodig hebben.

Ontvangst in Meppel

Vanaf 4 april zullen de eerste vluchtelingen hun intrek nemen in het voormalige Diaconessen-Isalaziekenhuis te Meppel.  De opvang wordt gecoördineerd door de Gemeente Meppel. Welzijn MensenWerk draagt bij door het werven en selecteren van vrijwilligers die een handje willen helpen.

We gaan met veel energie van start. Wat we nog niet weten is hoeveel mensen er komen en welke samenstelling de groep heeft. We houden overal rekening mee en proberen een zo breed mogelijk groep vrijwilligers te werven om in  te zetten.

Vrijwilligers

De aanmeldingen afgelopen week zijn overweldigend en hartverwarmend. Ruim 200 personen hebben aangegeven te willen helpen op diverse terreinen. Ook zijn er al een aantal vrijwilligers ingezet in de opbouw van de opvang.

Wachtlijst

Vanaf 30 maart plaatsen we aanmeldingen (via onderstaande link) op een wachtlijst. Wij zijn blij met alle aanmeldingen maar we willen graag elke aanmelding tot zijn recht laten komen. Graag houden we uw aanmelding in portefeuille om in de toekomst nog te kunnen putten.
U wordt wel op de hoogte gehouden middels een wekelijkse nieuwsbrief over de gang van zaken binnen dit bijzondere project.

Meppel voor Elkaar

Ook werven we soms voor heel specifieke functies, die we nog niet in onze rubrieken hadden opgenomen op de website van “Meppel voor Elkaar” waar bijzondere vacatures opkomen voor dit project, maar waar u ook terecht kunt voor andere vacatures vrijwilligerswerk binnen Meppel. 
www.meppelvoorelkaar.nl

Heeft u nog vragen naar aanleiding van deze uitnodiging dan kun u bellen met:
085-2731473