Selecteer een pagina

Formulierenbrigade

De samenleving wordt steeds ingewikkelder. Vele formulieren passeren ons. Niet iedereen kan elk formulier zelfstandig volledig invullen. Daar is soms hulp bij nodig. Enkele organisaties van vrijwilligers en professionals zijn gaan samenwerken in een “Formulierenbrigade”. De Formulierenbrigade is een netwerk van deze organisaties. Zij houden elkaar op de hoogte van wat er gedaan wordt door iedere organisatie en trainen elkaar om de eigen deskundigheid te verbeteren. Indien nodig worden daar andere deskundigen bij betrokken. Een medewerker van Welzijn MensenWerk biedt hen ondersteuning.

Voorzieningencheck
Om te kijken voor welke voorzieningen u in aanmerking kunt komen, hebben we een checklijst gemaakt. Door het beantwoorden van enkele basisvragen zal duidelijk gemaakt worden welke voorzieningen en formulieren voor u zinvol zijn om te bespreken. Er zal actie worden ondernomen om alle mogelijke rechten en plichten aan u door te geven.

  • Er kan worden geholpen bij het invullen van formulieren.
  • Het bijhouden van een eigen papieren administratie is lastig; er kan daarbij hulp worden geboden.
  • Niet alle betrokken organisaties kunnen alle benodigde taken uitvoeren.
  • De rol van de Formulierenbrigade is, om de vraag bij de juiste helper te krijgen.

Workshops
Jaarlijks worden workshops georganiseerd om de deskundigheid van vrijwilligers en professionals op peil te houden.

Leden Formulierenbrigade
Welzijn MensenWerk, De MensA, Arme Kant van Meppel, Vrijwillige Thuishulp WMW, Cliëntenraad Sociaal Beleid, FNV Belastingservice, Humanitas, MEE Drenthe, Welzijn Ouderen Nijeveen, Wmo loket gemeente Meppel.