Selecteer een pagina

Waar kunnen we jou mee helpen in de gemeente Meppel?

 

Welzijn MensenWerk

Welkom bij Welzijn Mensenwerk!

In de gemeenten Meppel en Westerveld zet Welzijn MensenWerk zich in om mensen, jong en oud, mee te laten doen in onze samenleving. Iedereen telt mee. Vanuit de dorpen, wijken en buurten verbinden wij inwoners en organisaties met elkaar.

Bij Welzijn Mensenwerk werken we vanuit de kernwaarden “iedereen telt mee”, “dichtbij” en “met elkaar”. Dat betekent dat we ons inzetten voor een inclusieve samenleving waarin iedereen erbij hoort en gelijke kansen heeft. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze diensten en activiteiten toegankelijk zijn en dat we dichtbij de mensen staan die onze hulp nodig hebben. We geloven namelijk dat we samen sterker staan en elkaar kunnen helpen en ondersteunen.

Wij signaleren zo vroeg mogelijk wat inwoners nodig hebben aan ondersteuning. Zo voorkomen en beperken we problemen, zwaardere zorg en hogere kosten.

We zijn aanwezig in buurten. Zichtbaar en benaderbaar voor initiatieven die bijdragen aan een vitale samenleving. Wij investeren ook in netwerken zoals Sociaal Werk Nederland, de Zorgalliantie en Regiocampus. en wij werken met collega-organisaties.

Daarnaast werken we nauw samen met andere organisaties en partners in de regio, zodat we onze krachten kunnen bundelen en nog meer mensen kunnen bereiken en helpen. We gaan uit van ieders talent en kracht.

Heb je vragen of wil je meer weten over onze diensten en activiteiten? Neem dan gerust contact met ons op.

We staan altijd voor je klaar. 

Bekijk hier de activiteitengids van Meppel 2023-2024

 

 

 

 

 

 

 

 

Sociaal werk in de buurt

De sociaal werkers in de buurt vormen de verbindende schakel tussen bewoners en bewonersgroepen, tussen bewoners en professionele organisaties en overheden, en vaak ook tussen professionals onderling die vanuit verschillende organisaties in de wijken en dorpen werken aan samenlevingsopbouw. De sociaal werker is zichtbaar aanwezig in de wijk of het dorp. Dat gebeurt vaak in samenwerking met diverse partners, op spreekuren, buiten op de straat of in gesprek bij mensen thuis, om in contact te komen met bewoners en een beeld te krijgen van wat er leeft en speelt in een bepaald gebied. Bewoners kunnen zelf aangeven welke problemen er in hun omgeving spelen en hoe die het best opgelost kunnen worden. We richten ons op het versterken van de eigen kracht en initiatief van bewoners.

Geluk is meedoen en elkaar ontmoeten. 

Fonger Ploegstra

Sociaal werk - Consulent Voorzieningenwijzer

Muriël Winter

Sociaal werk - Opbouwwerker

Henk Timmer

Sociaal werk - Opbouwwerker

Annemarie Klijn

Sociaal werk - Ouderenwerker

Noor Elgersma

Sociaal werk - Schoolmaatschappelijk werker

Iris Haveman

Sociaal werk - Opbouwwerk

Vera Kraijer

Sociaal werk - Schoolmaatschappelijk werker

Yvonne Murris

Sociaal werk - Opbouwwerker

Jacob Beihuisen

Buurtmaatschappelijk werk, Coördinator VIA

Werner Hoff

Sociaal werk - Dorpsverbinder

Mantelzorg

U zorgt voor iemand die extra zorg nodig heeft, bijvoorbeeld voor een langdurig zieke partner, ouder of voor een kind met een beperking. Degene voor wie u zorgt heeft uw ondersteuning hard nodig. U vindt het vanzelfsprekend dat u deze zorg verleent en het kan ook niet anders, kortom: u bent mantelzorger. Om de zorg vol te kunnen houden is het belangrijk dat mantelzorgers goede ondersteuning kunnen krijgen.

Bekijk de website: Mantelzorg Meppel

Ben jij mantelzorger in de gemeente Meppel? Op Mantelzorgmeppel.nl vind je ondersteuning, praktische tips en activiteiten (voor en door mantelzorgers).

Je staat er niet alleen voor!

Klik hier

Wilt u zich aanmelden voor onze digitale nieuwsbrief, dan kunt u hieronder uw mailadres invoeren. 

Heeft u geen e-mailadres en wilt u de nieuwsbrief per post ontvangen? Bel dan met 085-273 14 44. 

Klik hier voor informatie over jonge mantelzorg.

Annemarie Klijn

Sociaal werk - Ouderenwerker

Henk Timmer

Sociaal werk - Opbouwwerker

Iris Haveman

Sociaal werk - Opbouwwerk

Muriël Winter

Sociaal werk - Opbouwwerker

 

Jeugd en gezin

Thuisprogramma's

School- maatschappelijk werk

Jongerenwerk

Jonge mantelzorg

Trainingen

Hulpverlening

Hulp bij schulden

School- maatschappelijk werk

Maatschappelijk werk

 

Informatie & advies

Cliënt- ondersteuning

VIA

Belastinghulp

Sociaal werk

Formulierenbrigade

Buurtbemiddeling

Klussendienst

Voorzieningen Wijzer

Geldloket

 

 

 

 

Vrijwilliger bij Welzijn MensenWerk

We geloven sterk in de meerwaarde van vrijwilligerswerk. Vrijwilligers brengen een uniek perspectief en benadering met zich mee, wat resulteert in een verfrissende dynamiek.

Er zijn in Meppel en omgeving veel mensen die iets voor een ander willen doen. Ook organisaties kunnen én willen je graag van dienst zijn. Meppelvoorelkaar is de plek voor vrijwillige inzet, klusjes en ontmoeting en kan je hulp vragen of iemand hulp bieden wanneer jou dat uitkomt! Hieronder zie je in één oogopslag wie hulp vraagt en wie hulp aanbiedt. Eenvoudig, gemakkelijk en bovendien gratis.

Lianne Dolstra

Sociaal werk - Ondersteuner vrijwillige inzet

Wijkpunten/dorpshuizen in de gemeente Meppel

 

Bekijk hier de activiteitengids van Meppel 2023-2024