Selecteer een pagina

Een dag in het leven van Schoolmaatschappelijk werker Marije: Een kijkje achter de schermen

Benieuwd naar een typische dag uit het leven van een schoolmaatschappelijk werker? Maak kennis met Marije, een SMW-er (schoolmaatschappelijk werker) die zich dagelijks inzet voor het welzijn van leerlingen. Voor meer tips en inzichten over schoolmaatschappelijk werk, volg ons op Instagram: @schoolmaatschappelijkwerk_wmw.

Vandaag heb ik een dagje met veel afwisseling. Daar hou ik van! Ik hop van de ene naar de andere locatie. Ik begin op basisschool de Kornalijn waar ik om half 9 een intakegesprek heb met ouders. Wanneer een leerling wordt aangemeld beginnen we altijd eerst met een kennismaking, daarna plannen we de leerling zelf in.

Hierna ga ik door naar Dingstede, er staan 3 gesprekken gepland waarvan 2 nieuwe intakes. Ik vind het altijd weer leuk om nieuwe leerlingen te zien en te spreken. Na de intakes is het tijd voor een kopje koffie met het ondersteuningsteam van Dingstede. Op Dingstede zitten we in de dug-out ruimte en hebben we veel contact met elkaar over leerlingen, maar is er ook tijd voor gezelligheid.

Na Dingstede ga ik door naar het Palet, hier heb ik intervisie met collega’s. We bespreken casussen en reflecteren op de aanpak wat we goed hebben gedaan, maar ook is er tijd voor tips om het een volgende keer anders te doen.

Hierna heb ik nog een ZAT van basisschool het Kompas. Hier zitten verschillende disciplines bij elkaar en kan de school een casus inbrengen. Het was een drukke afwisselende dag. Morgen heb ik een rustigere dag met 1 basisschool op de planning en geen overleggen, dus tijd om de administratie van de afgelopen dagen weg te werken. 

 

Meer lezen over het schoolmaatschappelijk werk? Bekijk dan hier de pagina.