Selecteer een pagina

Het Odensehuis: Een plek waar je thuiskomt, jezelf mag zijn, waar je je prettig, veilig, nuttig, gezien en begrepen voelt

Het Odensehuis is een laagdrempelig vrij inloophuis waar mensen met geheugenproblemen en (beginnende) dementie, hun mantelzorgers en andere belangstellenden kunnen binnenlopen voor een ontmoeting, voor activiteiten en voor informatie.

Iedereen is welkom voor een praatje, kopje koffie, lunch of een activiteit als een wandeling of een spelletje. Ook voor vragen over geheugenproblemen of toekomstige ondersteuning daarbij, zijn er vrijwilligers aanwezig die je graag te woord staan.

Het Odensehuis Meppel, gevestigd in Cultureel Centrum De Plataan, is open op maandag en woensdag van 10:00 tot 16:00 uur. Je kunt ook terecht bij het Odensehuis Westerveld, gevestigd in De Veldkei in Havelte, op dinsdag en vrijdag van 10:00 tot 16:00 uur.

Voor meer informatie neem contact op met Marja Meppelink, coördinator Odensehuis Meppel-Westerveld, tel. 06-57919390, e-mail m.meppelink@welzijnmw.nl.

Alzheimer Café Meppel: voor iedereen die met dementie te maken heeft

In De Plataan is er maandelijks, op elke derde woensdag van de maand van 19.30 tot 21.30 uur (met uitzondering van de maanden juli, augustus en december), een Alzheimercafé. U kunt er informatie krijgen, met lotgenoten contact hebben en lezingen bijwonen. De toegang is gratis. Het Alzheimer Café Meppel is een samenwerkingsverband van Alzheimer Nederland met Stichting Icare, Zorggroep Noorderboog en Welzijn MensenWerk.