Selecteer een pagina

Odensehuis Meppel Westerveld

Van alles een beetje en bij elkaar is het reuze gezellig

 

Krentenbrood met een plak kaas, een boterham met hagelslag, een kopje melk, er valt een banaan van de schaal, bijna in de soep. De lunch in het Odensehuis is dus net als thuis. Hoewel … “Pindakaas met banaan is ook lekker,” weet iemand. “Dat is eigenlijk een beetje Indonesisch,” vindt de buurvrouw. Aan de overkant een vies gezicht: “oew, dat lijkt me echt smerig.” Kortom: gekheid, inhoud, serieus, een grap … van alles een beetje en bij elkaar is het reuze gezellig.

Zelf aangeven wat je wil

Het gaat over de oorlog en militaire dienst. Een van de mannen was officier. En de buurman juist niet. “nee joh, want dan moest je een paar maanden langer.” Je kon in dienst ook mooi je rijbewijs halen. “Dat scheelde 10 lessen van 49 gulden.” En over een casemanager die iets niet goed deed. “Je moet zelf ook wel aangeven wat je wil he,” wordt er geadviseerd. En over Corona. Als je niet hoeft te testen, weet ook niet of je Corona hebt. “We hebben nu ‘stille Corona’”.

 

Ik laat me in een hoekje drukken

Eén van de bezoekers vat het Odensehuis samen. Ze wijst om zich heen: “Dit dus. Samen een broodje en we praten met elkaar.” Na het eten gaat de sjoelbak op tafel. Eén van de bezoekers staat al klaar. “Ik ga winnen.” Een meneer heeft een handje nodig bij het lopen. Hij is niet zo van de spelletjes. “Ik laat me liever in een hoekje drukken,” lacht hij vanuit de luie stoel.

 

Aj noar huus wil, dan goaj noar huus,

Een Odensehuis is een plek waar mensen met geheugenproblemen zo kunnen binnenlopen. Voor gezelligheid. Maar ook voor je zorgen en je verdriet. Voor informatie, of om iemand anders te helpen. Je kunt er iets doen, of juist even bijkomen. Familie of vrienden mogen ook meekomen. Er liggen spelletjes, boeken, tijdschriften. Je kan je eigen puzzel of krant meenemen. Er is informatie, koffie en een lunch. Iedereen gaat gewoon z’n eigen gang. Iemand trekt z’n jas aan: “En aj noar huus wil, dan goaj noar huus.”

 

Voor meer informatie kunnen mensen contact opnemen met Marja Meppelink, 06 57 91 93 90, Info@odensehuismeppelwesterveld.nl . Gewoon even binnenlopen kan ook: op maandag en woensdag (Meppel, De Plataan) en op dinsdag en vrijdag (Havelte, De Veldkei)  van 10.00 tot 16.00 uur. Entree is gratis, er staat een spaarvarken voor een eigen bijdrage.