Selecteer een pagina

In week 4 hebben inwoners van 65 jaar en ouder uit Havelte, Uffelte, Darp en Havelterberg een uitnodiging ontvangen om deel te nemen aan de gratis fitheidstest van ‘Sociaal Vitaal’. Deze fitheidstest wordt op zaterdag 16 maart de hele dag georganiseerd in de Veldkei te Havelte.

Initiatief en samenwerking Sociaal Vitaal
Het project Sociaal Vitaal wordt georganiseerd door de werkgroep ‘Havelte en omstreken In Actie’, de beweegcoaches van de gemeente Westerveld en SportDrenthe. We werken hierbij nauw samen met verschillende fysiotherapeuten, huisartsen, sportaanbieders en zorg- en ouderenorganisaties in het gebied.

Fitheidstest

Tijdens de fitheidstest doet u enkele testen om te kijken hoe het staat met uw gezondheid (fysiek en mentaal), uithoudingsvermogen, coördinatie, kracht en lenigheid. De test wordt afgesloten met een persoonlijk adviesgesprek. Tijdens dit adviesgesprek bespreken we de resultaten en heeft u de mogelijkheid om met de adviseur een passend (beweeg)aanbod te vinden. Naast de al bestaande activiteiten kan er bij voldoende animo ook nieuw aanbod ontstaan. Dit allemaal onder deskundige begeleiding.

Sociaal Vitaal

We worden allemaal een dagje ouder. Met het verstrijken van de jaren wordt het op peil houden van onze fitheid en gezondheid steeds belangrijker. Daarom nodigen wij u uit om mee te doen met Sociaal Vitaal. Dit is een project voor inwoners van 65 jaar en ouder. Het project heeft als doel om u fitter en vitaler te laten voelen en (meer) sociale contacten op te laten doen. Daarnaast willen we ouderen over diverse onderwerpen informeren. Voorbeelden hiervan zijn: ontspanning, voeding, valpreventie en medicijngebruik.

Op 11 januari werd het startsein gegeven voor Sociaal Vitaal in Havelte e.o. tijdens een netwerkbijeenkomst. Organisaties als onder meer de huisartsenpraktijk Havelte, buurtzorg, fysiotherapeuten en dorpsbelangen dragen intensief bij aan dit Sociaal Vitaal-project. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door de werkgroep Havelte e.o. in Actie!, de beweegcoaches van de gemeente Westerveld en SportDrenthe.

Meer informatie of deelnemen?

Wilt u graag deelnemen? Voor de mensen die een brief thuis gestuurd hebben gekregen kunnen dan het antwoordformulier retour sturen. Heeft u geen brief ontvangen, maar wilt u wel meedoen, dan kunt u zich tot 16 februari aanmelden via www.westerveldverbonden.nu/sociaalvitaal-fitheidstest, of door te bellen naar 14 0521. Als u nog vragen heeft over Sociaal Vitaal kunt u bellen met 14 0521 of mailen naar beweegcoaches@gemeentewesterveld.nl U ontvangt begin maart een bevestiging met daarop het tijdstip waarop wij u verwachten 16 maart.