Selecteer een pagina

Terugblik Dagje Orchideeënhoeve

Maar liefst 67 mantelzorgers uit de gemeente Meppel hebben van een dagje Orchideeënhoeve genoten. Een deelnemer maakte dit mooie verslag:

 

Uitje naar de Orchideeën Hoeve op Dag van de Mantelzorg

Het Contactpunt Mantelzorg Meppel (CPM) organiseert voor alle mantelzorgers elk jaar een bijzondere activiteit op de Dag van de Mantelzorg. Dit jaar een busreis naar de Orchideeën Hoeve.

Op vrijdag 10 november jl. zijn we met een bus met mantelzorgers omstreeks 9.30 uur vertrokken vanaf het parkterrein op Blankenstein. Er was zoveel belangstelling voor dit uitje, dat er zelfs mantelzorgers met een personenauto naar Luttelgeest zijn gereden.

In de Orchideeën Hoeve zijn we gestart met koffie of thee met een heerlijk gebakje. Na een tweede kop koffie of thee kon ieder op eigen gelegenheid al het moois in de Orchideeën Hoeve bewonderen.

De Orchideeën Hoeve is een indoorpark van 25.000 m2 met een adembenemende natuurwereld vol bijzondere bloemen, planten en dieren.

Als je de looproute volgt, dan kom je langs alle bezienswaardigheden. Er is bij de kassa ook een plattegrond beschikbaar.

Heel veel bijzondere, vaak kleurrijke vlinders fladderen heen en weer in de tropische vlindertuin. Je kunt in deze Vlinder Vallei zelfs twee leguanen tegenkomen.

Tijdens de rondwandeling door het Amazone regenwoud en de diverse tuinen zie je allerlei dieren die vrij in het park leven. Zo kun je o.a. toekans, aapjes, schildpadden, flamingo’s, alpaca’s en ezels spotten. Ook kun je papegaaitjes uit je hand voeren.

Sinds kort is er ook een aquarium met 300.000 liter water met een bijzondere verzameling van vijftig à zestig soorten tropische vissen. Van bovenaf kun je de rondzwemmende vissen goed zien, maar ook onder water, waar de vissen met rotsen en stenen veel schuilplekken hebben, kun je door twee grote ramen kijken die in het aquarium zijn aangebracht.

Er zijn in het park diverse bankjes en mogelijkheden om te zitten, zodat ook bezoekers die minder goed ter been zijn ook kunnen genieten van alle prachtige bloemen, planten en dieren.

De route eindigt in de winkel, waar naast prachtige orchideeën in vele kleuren, ook kamerplanten, sfeerartikelen en souvenirs, etc. te koop zijn.

Om 13.30 uur was er een heerlijke, uitgebreide lunch en kon iedereen gezellig bijpraten.

De tijd vloog om. Er is in Luttelgeest zo veel te zien, dat de tijd te kort was om alles te bekijken. Met de bus werden we weer naar het parkeerterrein op Blankenstein gebracht, waar we omstreeks 15.30 uur aankwamen. Als afscheid kreeg elke mantelzorger ook nog een doosje met heerlijke chocolaatjes.

Het was een hele mooie dag waarop iedereen nieuwe energie op kon doen om daarna de mantelzorgtaak weer te vervullen.

Dank aan de vrijwilligers van het Contactpunt Mantelzorg Meppel voor het organiseren van dit leuke uitje.

– Een mantelzorger

 

En andere deelnemers reageerden: 

 

“Mooie dag gehad van de mantelzorg goed  georganiseerd gelukkig de hele dag onder het dak want het weer werkte niet erg mee.”

 

“Ik heb in elk geval genoten van al het mooit wat er te zien was in de orchideëenhoeve en met nieuwe energie ben ik weer in Meppel aangekomen.”

 

“Nogmaals heel hartelijk dank aan iedereen van het Contactpunt Mantelzorg Meppel die dit uitje mogelijk heeft gemaakt.”

 

(Foto’s zijn gemaakt door de mantelzorgers)