Selecteer een pagina

Terugblik Training Opkomen voor jezelf

Afgelopen maand werd de tweede training “Opkomen voor jezelf” afgerond. Net als in het najaar werd dit door 10 mensen gevolgd. Met ieder hun eigen achtergrond, ervaringen en nieuwsgierigheid.

Fijn om te zien, dat mensen van elkaar kunnen leren. Herhaaldelijk kwam er een opmerking voorbij als: “ach wat fijn, dat ik niet de enige ben die het zo lastig vind om “Nee” te zeggen”. Daarnaast was het soms een bevestiging voor een deelnemer, dat hij/zij beter voor zichzelf opkwam, dan gedacht. Iemand anders merkte op, dat zij zichzelf meer mag laten zien, ook al moet zij het blijven oefenen. Weer anderen hebben geleerd, dat het belangrijk is om bij je eigen standpunt te blijven. Iedereen is op zijn/haar eigen manier gegroeid in het opkomen voor zichzelf!

Een mooie eyeopener voor zowel de cursisten als de begeleiders is, dat “Boos zijn” mag. Boos zijn is net zo goed een emotie als blijheid en mag evengoed geuit worden. Je hoeft niet zomaar klakkeloos alles te accepteren wat tegen je gezegd wordt.

We hopen in de toekomst nog veel mensen te mogen verwelkomen. Thema’s als eigen kwaliteiten ontdekken, leren complimenten geven en ontvangen, feedback geven komen voorbij.

De trainging wordt wisselend verzorgd door Michiel Roggeveld, Willeke Tuin en Marian Metselaar.