Selecteer een pagina

Nieuws uit Meppel:

Financiële vragen of zorgen? Welzijn MensenWerk ondersteunt

Overzicht houden over de financiën, in- en uitgaven in balans houden, toeslagen aanvragen en belastingaangifte doen, het kan knap lastig zijn. Zeker wanneer uw situatie verandert, bijvoorbeeld bij verlies van werk, een scheiding, pensioen of gezondheidsproblemen, kunt u met vragen zitten of financiële zorgen hebben. Ook de vakantieperiode is vaak moeilijk voor gezinnen met een minimum inkomen. Hoe kunt u toch wat extra’s doen voor de kinderen?

 

Support voor ondernemers

Bent u ondernemer, dan zijn het door de coronacrisis wellicht uitdagende tijden. Met een dalende omzet en niet of minder kunnen investeren, kan het er flink inhakken. Misschien ziet u andere mogelijkheden en nieuwe kansen, maar soms lukt dat niet en dreigt u alles wat u opbouwde te verliezen. Dan kunt u wel wat support gebruiken.

 

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

Welzijn MensenWerk ondersteunt u bij al uw financiële vragen of zorgen. Dat kan bijvoorbeeld gaan om:

  • bezwaarschrift schrijven
  • betalingsregelingen treffen
  • bijstand- of WW-uitkering aanvragen
  • toeslagen aanvragen of wijzigen
  • tegemoetkoming in kosten voor kinderen (zoals sporten, schoolreis, laptop)

Wij helpen u om overzicht te krijgen, met advies of een doorverwijzing naar de juiste instantie. Praktische hulp bij het invullen van formulieren, belastingaangifte of opstellen van brieven is ook mogelijk.

 

Vrijwilligers staan klaar

Heeft u concrete vragen of weet u gewoonweg niet waar te beginnen? Wij kunnen u helpen. Onze deskundige VIA-vrijwilligers (Voorlichting, Informatie en Advies) staan telefonisch voor u klaar. U kunt ons bereiken van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur via tel. 085-2731444. U kunt ook mailen naar info@welzijnmw.nl. Een vrijwilliger belt u dan zo snel mogelijk terug.

Binnenkort hopen wij u weer te kunnen ontvangen op onze locaties. Nadere berichtgeving hierover volgt.

 

Geweldige wijk app: stel uw vraag

De Geweldige Wijk app voor inwoners van Meppel en omgeving brengt vraag en aanbod bij elkaar. Heeft u spullen, informatie of hulp nodig? Plaats dan een bericht. Andere inwoners en ondernemers hebben weer zaken aan te bieden, waarvan u gebruik kunt maken. Ook zijn er tips en trucs te vinden, handig in tijden van minder financiële ruimte of, zoals nu, in periodes van minder sociale activiteiten en contacten. Inschrijven is gratis en kan anoniem.

Download de app via www.geluksbv.nl/geweldige-wijk. Voor vragen, neem contact op met Fonger Ploegstra, via e-mail F.ploegstra@welzijnmw.nl.

 

Meppelvoorelkaar

Wat ook kan helpen is de website Meppelvoorelkaar (www.meppelvoorelkaar.nl). Hier wordt vraag en aanbod van vrijwilligers aan elkaar gekoppeld. Ook hier gaat het om praktische hulp bijv. boodschappen doen of hulp in je gezin. Maar er zijn ook vrijwilligers die je kunnen helpen met je nieuwe situatie om te gaan. Het aanbod van vraag en vrijwilligers is heel divers!

Kijk op de website naar het aanbod of zet jouw vraag op de site. Ook deze service is gratis!

 

Tot slot
Wij hebben niet alle antwoorden, maar kunnen je wel helpen de weg te vinden en je te steunen in deze uitdagende tijd.
Dat doen we al jaren met passie in Meppel!

 

Voor nieuws uit de gemeente Westerveld klikt u hier