Selecteer een pagina

Bespaar met de VoorzieningenWijzer

Is het voor u een uitdaging om rond te komen? Wilt u weten of u op vaste lasten zoals de energielevering en zorgverzekering kunt besparen? De VoorzieningenWijzer geeft inzicht. En helpt u verder.

Welzijn MensenWerk biedt de VoorzieningenWijzer in samenwerking met gemeente Westerveld, Meppel en Actium. Het is een manier om in beeld te krijgen van welke regelingen en vergoedingen u in de gemeente gebruik kunt maken. Het gaat daarbij om:

  • gemeentelijke regelingen
  • toeslagen
  • passende zorgverzekering
  • passende energieleverancier
  • aangifte inkomstenbelasting
  • regelingen van de woningcorporatie

Voor wie is het bedoeld?

De VoorzieningenWijzer is bedoeld voor iedereen met een kleinere beurs, die wellicht in aanmerking komt voor regelingen van de gemeente of woningcorporatie. De service is er ook voor andere inwoners. Bijvoorbeeld wanneer u specifieke zorgkosten heeft en deze wellicht via de inkomstenbelasting terug kunt vragen. Daarnaast is hulp bij het aanvragen of wijzigen van zaken mogelijk.

Persoonlijke onderwerpen

Ook voor andere persoonlijke en niet-financiële onderwerpen kunt u bij ons terecht. Heeft u zorgen om een buur? Heeft u behoefte aan voorzieningen in de buurt? Onze consulenten beschikken over een uitgebreid netwerk in de gemeente. We brengen u met de juiste instanties of personen in contact.

Makkelijker keuzes maken

Vaak horen we dat mensen geholpen zijn met het heldere overzicht in het advies. Ingewikkelde zaken zoals de enorme keuze in zorgverzekeringspakketten worden eenvoudiger. Zo kregen we eens een bedankje van een inwoner een half jaar na het adviesgesprek: ‘’Doordat ik met jullie in contact kwam, heb ik uiteindelijk keuzes kunnen maken die er nu voor zorgen dat ik, ondanks alle tegenspoed, mijn toekomst weer positief tegemoet zie.”

Wat geldt voor u? Dat komt u snel te weten in een gratis en vrijblijvend adviesgesprek. Onze consulent komt bij u langs. De mogelijkheden van besparingen, toeslagen en regelingen worden op papier gezet, zodat u deze in alle rust kunt nalezen. Het is een advies, dus u beslist zelf wat u wel en niet wilt regelen. Vraag een adviesgesprek aan via www.datgeldvoormij.nl. Of neem telefonisch contact op met Welzijn MensenWerk, tel. 085 – 273 14 44

Meer informatie?

VoorzieningenWijzer Westerveld | Welzijn MensenWerk (welzijnmw.nl)

VoorzieningenWijzer meppel | Welzijn MensenWerk (welzijnmw.nl)